ÇANAKKALE ZAFERİ KAYSERİ'DE ANLATILDI

28.11.2014 10:43:23

Anadolu Jeti'İn Çanakkale Zaferi'nin 100.yılı sebebiyle projelendirdiği özel tarih projesi Anadolu Jet Çanakkale Sohbetleri dün Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu'nda Tarihçi Yazar Talha Uğurluel'in anlatımı ile gerçekleştirildi.

Anadolu Jeti’İn Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı sebebiyle projelendirdiği özel tarih projesi “Anadolu Jet Çanakkale Sohbetleri dün Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu’nda Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’in anlatımı ile gerçekleştirildi.

 

Anadolu Jet’İn Çanakkale Savaşı’nın 100.yılı vesilesiyle, Çanakkale 2015-100. Yıl Koordinasyon Merkezi desteğiyle projelendirilen özel tarih projesi “ Anadolu Jet’le Çanakkale Sohbetleri”, çıktığı Anadolu turunda ilimizi de ziyaret etti.

Çanakkale Savaşı’nı adeta tekrar yaşattı

Toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı hedefleyen, Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’in anlatımı ile tarih severlere Çanakkale Savaşı’nı adeta tekrar yaşatan söyleyişi; Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu’nda ilki üniversitesi öğrencilerine diğeri ise hakla açık ücretsiz iki oturum olarak düzenlendi. Etkinliğin üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen ilk oturumunda ise yapılan çekilişte beş öğrenciye ücretsiz Anadolu Jet bileti ve kitap hediye edildi.

1.Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin  nerelerde, kimlerle karşı savaştığı, Osmanlı askerlerinin nasıl bir müdafaa sergilediği, Çanakkale Boğazı’nda Morto, Seddülbahir ve Arıburnu’nda neler yaşandığı ve Seyid Onbaşı, Ezineli Yahya Çavuş, Cevat Paşa ve diğer kahramanların öykülerinin anlatıldığı sohbetler; ilimizden sonra yoluna Trabzon, Konya ve Samsun’da devam edecek.

Haber: Memduh Borazan